söndag 23 mars 2008

ÄggkopparDe här äggkopparna har funnits sedan jag var liten. På påsken äter vi ägg med sked ur äggkopp, till vardags skalar vi och skär i halvor eller skivor. Ägg målades igår fast hälften av de medverkande grät en skvätt innan vi hittat individuella lösningar på kreativa problem...tex kan man måla ägg med märkpennor, kan jag meddela.

4 kommentarer:

Maria sa...

Vi använder nästan aldrig äggkoppar...och äter sällan kokt ägg, bara på någon helgfrukost ibalnd, men då skuret i äggskärare!
Era äggkoppar var fina och färgglada! Hur gamla är de ungefär??

essko sa...

Hej och tack för kommentar! Hur gamla de är...de måste vara från min mammas köksskåp från innan jag föddes, gissar på 60-talet nån gång...ska försöka komma ihåg att fråga!

Maria sa...

Hej igen!
Vår magsjuka verkar också ha lång inkubationstid...annars brukar det ju smitta på max en dag eller något. Minstingen på måndag, de två äldsta på torsdag och jag på lördag. Maken har klarat sig, men törs kanske inte ropa hej ännu...
Har ingen handsprit hemma, men borde kanske ha eftersom jag lätt trillar dit. Om det nu hjälper när man skurar upp kräk från golv och sköljer av sängkläder...
Ursäkta att detta blev en väldigt "kräkig" kommentar!
Ha det bra och hoppas att du slipper magsjukan!

Karin sa...

Vilken läcker bild, färggrann och fin!