måndag 1 december 2008

Första ljuset


Såhär såg det ut på vårt frukostbord igår. Så härligt att märka hur mycket barnen uppskattar lite extra mys. Jag fick en energikick av det och bakade pepparkakor med dem samt stekte julens köttbullar och pyntade färdigt i hela hemmet.



Pepparkakorna blev lite olika tjocka, men vad gör väl det! Glad och god stämning var det vid bakbordet, och det trots att vi bara hade en ynka kavel - underbart!



Köttbullar med chili, vitlök och gul lök. Trots extra skorpmjöl blir mina köttbullar alltid lite "säckiga". Goda i smaken men tyvärr inte runda. Hur borde jag göra annorlunda?


Färdiga köttbullar som strax ska in i frysen - attans att man inte kan hålla kameran stilla...

4 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Varför ska köttbullar tvunget vara runda? Mina blir alltid lite olikformade, men vad gör det?

Anonym sa...

Dina köttbullar ser precis ut som hemlagade köttbullar ska se ut - jättegoda!

Anonym sa...

Vilket frukostMYS; klart att ungarna gillade det!!!
Ha en skön kväll.
http//rosalucia.bloggagratis.se

[attle] sa...

För att få runda fina köttbullar: Koka dem.
Koka upp vatten i en kastrull, gärna med buljong. Rulla köttbullarna som vanligt och lägg dem sedan i det kokande buljongvattnet.
När köttbullarna är klara flyter de på ytan, då plockar man bara upp dem. Runda och fina! :-)
Sen kan man frysa in dem, och vill man få lite extra färg på dem, för de blir lite gråa av kokningen, kan man steka dem i smör och lite soya.
Det är smidigt att koka och dessutom blir de så fina och runda.
Lycka till!