lördag 20 juni 2009

Glad sommar


Här är det ju vanligtvis glest med inlägg numera, men nu i sommar blir det ännu längre intervall. Ett fat sommarbär får pryda sin plats högst upp på sidan så länge.

Förresten, om nån som kikar in här vet vad nedanstående buske är för nåt, säg till (klicka på bilden så syns det bättre)!


Idag ska vi ställa ut monstertomatplantan som vuxit ännu mer och nu ser riktigt otäck ut i könsfönstret. Många blommor men vi får väl se om det blir nåra tomater om den får stå i fred utomhus.

måndag 15 juni 2009

Polkadot


Tur att det regnar så mycket. Prickar kan man ju verkligen inte få för mycket av. Tycker lillasyster.

onsdag 10 juni 2009

Tomatmonstret


För ett antal veckor sedan såddes ett tomatfrö. Såhär snäll och fin liten planta kom snart upp.



Så gick det några veckor. Tomatplantan växte, och växte....och växte!


Små blommor!


Och idag....ser plantan mer ut som ett läskigt monster på fönsterbänken. Plantan växer oss ur huset, den når upp i taket i hemmets ljusase och soligaste fönster. Bladen längst upp har börjat visa tecken på torka, trots att jag tror att vi vattnar den för ofta, för jorden är aldrig torr. Vi har planterat om den i en större kruka med ny jord, det kanske vi aldrig skulle gjort?

Hur gör vi nu? Flytta ut den känns som om det vore för kallt. Jag vet inte hur länge det dröjer från blomningen tills att man kan vänta sig någon frukt - om alls, så som plantan verkar ha det nu. Visst är det inte ett bra tecken när växter blir långa och slaniga på detta sätt, och ett jättedåligt tecken är väl de löv som ängsligt rullat ihop sig?

Vi tar gärna emot råd och tips från mer erfarna tomatodlare!