onsdag 29 april 2009

Kvalborg


De mer intensiva firandena av den sista dagen i april är ett minne blott. I eftermiddag blir det lite förfirande med goda vänner som bland annat ska få inmundiga vår variant på en grekisk sallad. Fetaosten som jag bara hittat på ICA och som sägs ska vara "äkta grekisk" (fast vilken fetaost är inte det enligt förpackningen) är riktigt god.

torsdag 23 april 2009

Sköna fakirliv


Liksom ungefär en miljard (eller nåt, det känns så iallafall när man surfar runt)andra bloggare har jag också skaffat en spikmatta. Placebo eller ej, men jag sover definitivt bättre om jag ligger på den en stund innan jag somnar på kvällen. Fantastiskt, och inte gör det ont heller! Mina barn tycker att jag ser hiskelig ut i huden efteråt, röd och bubblig, men det lider ju inte jag av som slipper se min rygg - det känns inte alls obehagligt utan bara lite varmt.

Nån mer som hakat på spikmattetrenden och fått positiva upplevelser?

måndag 20 april 2009

Äta nyttigt


Måndag, bästa dagen att starta upp nya goda vanor. Eller? Vi äter normalt sett ganska bra mat, tycker jag, men på helgerna är vi inte så nogräknade. Vissa helger räknar vi inte noga alls...denna helg har varit en sån. Märkligt, det var ju inte ens påsk eller nåt särskilt? Håhåjaja, skönt att det är måndag! Frukt har nu packats i skolväskor, och grön lunch i jobbväskan. Och till jobbet ska tas en halvtimmes rask promenad. Ha en bra vecka!

fredag 10 april 2009

Glad påsk


Äggkoppar från Åhléns (som tydligen sålt slut på de flesta orter), så söta så det liknar ingenting. De kommer dock inte bara att användas till ägg. Dottern vill till exempel gärna ha oliver i en sån här kopp just nu.

Lite ost och kex kan man ju välkomna påskhelgen med, tycker jag.

torsdag 9 april 2009

Vad blir det till middag?


Mina ungar har haft självvalt godisuppehåll i hundra dagar. Här har vi en middag: spaghetti, pizza, och så lite fisk.

onsdag 8 april 2009

Min müsli


Se så fin müsliburk jag fick hem häromdagen med egenkomponerad müsli i från minmusli.nu (klicka på detta inläggs rubrik). Den var lite tillbucklad av posten tyvärr, men det var inga problem, minmüsli.nu skickar en ny! Bussigt värre!




Maria (jag blommar) har också bloggat om burken och müslin, det var så jag hittade dit:
http://jagblommar.blogspot.com/2009/03/min-musli.html

fredag 3 april 2009

Stjärnfamilj


Jag är glad att vår socialminister gjorde sitt oefterhärmliga klavertramp i TV nyligen (ni vet där han sa att det är bäst för barn att bo med en mamma och en pappa punkt slut). Det var ju ett helt sanslöst uttalande (som inte har något forskningsstöd, fy Göran), men jag är glad eftersom detta lyft fram debatten om vad en familj är, och vad som är en bra uppväxtmiljö för ett barn.

Jag är av den fasta övertygelsen att ett barn behöver trygghet, närhet och livsglädje runt sig för att må bra, samt att barn generellt mår dåligt av motsatsen. När- resp frånvaron av dessa ingredienser begränsas eller garanteras inte av hur familjen ser ut, det är väl ganska självklart!? Ledsna, arga föräldrar som inte kan förmedla trygghet finns såklart även i de familjer som idag är normen, dvs en mamma och en pappa och ett fåtal barn. Glada och trygga föräldrar finns givetvis i familjer som inte platsar i kategorin kärnfamilj.

Jag blev så glad när jag såg begreppet STJÄRNFAMILJ häromdan. Och ännu gladare när jag förstod att detta inte var en motsättning till eller exkluderande av kärnfamiljskonstellationen. Alla familjer vars främsta funktion är att vara trygga, stöttande, livsbejakande, gemenskapsfrämjande och inkluderande, kan kallas stjärnfamilj. Oavsett om det är en familj med en eller två föräldrar av lika eller olika kön, delat boende, adoptivbarn, flera generationer under samma tak...tja, "you name it", liksom! INNEHÅLLET är det viktiga, inte formen!

Bilden? En tändsticksask (som tyvärr fått ett bad i diskvatten men inte kasserats för det) med en radda vaser som en gång tillverkades ett stenkast från där vi bor (nån av dem som gjorde vaserna kanske bodde i just vårt hus!)