lördag 29 mars 2008

Flytta FRAM utemöblerna


Att ta fram utemöblemanget känns väl kanske, eh...en aning prematurt *brrrrr*, men visst, det funkar ju som minneshjälp när det gäller att komma ihåg vilket håll klockans visare ska flyttas.

Jag har än så länge inte bjudit in någon IRL till min blogg, och det är så jag vill ha det - hittar nån hit av sig själv och känner igen mitt hem är det dock helt OK. Jag vill vara rätt så anonym även om jag ju får tillstå att jag sällan skrivit något särskilt djupt eller personligt här - tvärtom är min blogg ibland mer ytlig och enahanda än jag kanske helst skulle önska. Just nu finns inte ork och tid att uppbåda större engagemang så det får vara såhär.

SÅ: OM nån jag känner IRL hittar hit av en slump, är de hjärtligt välkomna! Så känn dig som hemma N, OM du nu hittat hit - vet inte om det var det du menade igår när du tog upp att jag kanske skulle börja blogga om mitt hem;) - jag vet ju att du bloggsurfar så du kan ju ha snubblat in här. Säg till om du ser det här:)

onsdag 26 mars 2008

Låt bilen stå


Jag försöker gå eller cykla dit jag ska, såvida det inte är bråttom som det ibland känns när "alla andra" hämtat alla sina barn från dagis och klockan är halv fem....då händer det att jag sparar tio minuter genom att ta bilen till dagis så det går fort. Jag sitter stilla så mycket på jobbet att den där transportmotionen verkligen behövs. Har förr gått på gym men tar mig inte tid till det nu, och gillar det inte så mycket heller. Jag tar iaf en 35 min promenad till kneget de flesta morgnar. Hur motionerar ni?

söndag 23 mars 2008

Äggkoppar



De här äggkopparna har funnits sedan jag var liten. På påsken äter vi ägg med sked ur äggkopp, till vardags skalar vi och skär i halvor eller skivor. Ägg målades igår fast hälften av de medverkande grät en skvätt innan vi hittat individuella lösningar på kreativa problem...tex kan man måla ägg med märkpennor, kan jag meddela.

torsdag 20 mars 2008

Glad påsk



Här är en en så länge orörd påskhörna (ingen har ätit vid det här bordet än, dvs löparen är fläckfri). Ha en skön påskhelg!

Mycket pynt blir det



Här en liten bråkdel av dagisproduktionen...de köpta små kycklingarna fick inte stå i påsk-stillebenet på hallbyrån nån längre stund, utan pysslas numera om i minstingens lekhörna. Snart påsklov!

lördag 15 mars 2008

Dancing queen




Den här damen och några liknande gjorde jag i min ungdom. Vad jag saknar att knåda stengodslera. Hur är det, är det svårt att hitta en ugn som man får bränna saker i, i liten och högst privat skala, mot betalning? Var letar man?

söndag 9 mars 2008

Hemhjälp



Den här boken köpte jag på rea för ett tag sen i några ex. Har gett bort alla utom ett. Har inte läst i boken än men den är söt att ha hängande omutifallatt, tycker jag.

För övrigt är dagens observation att i Sverige debatterar vi Carolas personlighet och huruvida hon förtjänade att åka ur melodifestivalen med samma allvar och frenesi som man i många länder världen över använder på frågor som gäller politik och religion, liv och död.

torsdag 6 mars 2008

K som i Krokodil



I mellanbarnets klass går man igenom alfabetet. Man tar med något som börjar på den bokstav man hunnit till. Idag är det K.

tisdag 4 mars 2008

Skruva upp, mamma!


Mika - Lollipop lyrics

När vi åker bil och den här låten spelas på radio, hojtas det loss i baksätet. Och i framsätet. Klicka på rubriken på det här inlägget så får ni höra också.

Skolgjort



Veckans skolpyssel har hängts upp. Roligt att få hem saker som barnen gjort själva - tillverkningsfröjden verkar kulminera i 6-årsåldern tycker jag det verkar som. Hur gör ni med allt som barnen gör, samlar ni allt på vinden, hänger ni upp utvalda verk och lägger resten i "runda arkivet" eller vad? Jag vet ju hur kul det är att om flera år titta på det man gjorde som liten, men är det OK att sålla en aning tycker ni? Jag har gjort det diskret då och då, särskilt om det producerats mycket 3-dimensionell papperskonst (flyyygplaaaan tex) men det känns inte riktigt riktigt bra ...

söndag 2 mars 2008

Kära leksaker




Här är minstingens värmekanin, hemmasydd speciellt till henne som första julklapp när hon var nyfödd - då var den lika stor som hon ungefär. Numera leker hon ofta med den, bäddar ner den och går omkring med den i famnen osv. Just den här helgen har dock en annan leksak varit favorit: helt otippat ett oöppnat blöjpaket. Hon har gått omkring med det i släptåg, pratat med det, uppfostrat det, ridit på det, matat det och tröstat det - hon säger att det är hennes häst. Man köper för många leksaker till barnen nuförtiden, de hittar ändå sina egna....:)

lördag 1 mars 2008

Nu är det vår!





Så nu har vi satt några frön i vårt lilla lilla växthus!

Så har det låtit



En lagom trevlig fredagkväll med paraplydrink för vuxna och popcorn och annat gott åt barnen, men inte orkar man så värst mycket uppesittande. Efter fredagsunderhållningen är det *gäsp* nersläckning som gäller...